Odbor za regionalni razvoj i fondove Europske unije

Izvješće Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije o Prijedlogu za iskazivanje povjerenja Šimi Erliću za obavljanje dužnosti ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Odbor za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskoga sabora raspravio je, na 26. sjednici održanoj 16. siječnja 2023. godine, Prijedlog za iskazivanje povjerenja Šimi Erliću za obavljanje dužnosti ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je predsjedniku Hrvatskoga sabora dostavio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, aktom od 11. siječnja 2023. godine.

Odbor je raspravu o navedenom prijedlogu proveo u svojstvu matičnog radnog tijela temeljem članka 101. i članka 119. Poslovnika Hrvatskoga sabora. Sjednici Odbora nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te Šime Erlić kao predloženi kandidat za ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon provedene rasprave, Odbor za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskoga sabora je, većinom glasova (7 glasova „za“ i 1 „protiv“) odlučio predložiti Hrvatskome saboru da iskaže povjerenje Šimi Erliću za obavljanje dužnosti ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Za izvjestitelja na sjednici Hrvatskoga sabora Odbor je odredio zastupnika Marka Pavića, predsjednika Odbora. 

PREDSJEDNIK ODBORA 
mr. sc. Marko Pavić