Predsjednik Sabora primio pokrajinsku skupinu CDU/CSU-a Donje Saske u njemačkom Bundestagu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je danas izaslanstvo Kluba zastupnika CDU/CSU-a iz pokrajine Donje Saske u njemačkom Bundestagu koje predvodi predsjednik te pokrajinske skupine u Bundestagu Enak Ferlemann.

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima, osobito s obzirom na parlamentarnu suradnju koja je na visokoj razini, te je potvrđena želja da se suradnja nastavi, poglavito na planu priključenja Republike Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u. Istaknuto je da se na taj način stvaraju partnerski, a unapređuju ukupni bilateralni odnosi.

Predsjednik pokrajinske skupine CDU/CSU-a u Bundestagu Ferlemann istaknuo je snažnu podršku što bržem ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju i NATO, te je Hrvatsku pohvalio zbog dostignute razine političkog i gospodarskog razvoja u vrlo kratkom razdoblju koji impresionira tim više što je Hrvatska, uz tranziciju, bila svojedobno suočena i s ratnim stanjem.

Predsjednik Sabora Šeks je članovima izaslanstva predstavio mjere koje je poduzimala hrvatska Vlada i koje još planira poduzeti u sklopu započetih reformi, te je izrazio nadu da će se pod njemačkim predsjedanjem Europskom unijom pronaći izlaz iz blokade nastale odbijanjem Ustava EU na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora