Josipović, Leko i Milanović upisali se u Knjigu žalosti

Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović upisali su se u ponedjeljak u Knjigu žalosti za preminulog predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema.

Ivo Josipović je napisao: "Boris Šprem, predsjednik Hrvatskog sabora, bio je izuzetan političar i državnik, bio je dobar čovjek i iskren prijatelj. Tužan zbog gubitka velikog čovjeka i prijatelja, izražavam sućut Hrvatskom saboru i svim zastupnicima koji su izgubili predsjednika koji je cijeloj Hrvatskoj bio na ponos.

Izražavam sućut i obitelji Borisa Šprema, njegovim prijateljima i svima koji su ga voljeli. A takvih je puno. Mnogi su ga poštivali i voljeli kao političara i kao čovjeka jer je bio domoljub, staložen i koncilijantan, istinski humanist, uvijek otvoren svima bez obzira na njihov društveni i politički položaj, spreman u sugovorniku vidjeti, prije svega, osobu dostojnu poštovanja. Privlačio je svojom vedrinom i optimizmom, koji ga nije napuštao ni u teškim trenucima njegove bolesti.

Njegove ljudske vrline krasile su i njegov politički rad. Bio je krajnje odgovoran, znajući težinu javno izgovorene riječi koje je uvijek birao neovisno o tome je li razgovarao s političkim istomišljenicima ili suparnicima. Svojim vrlinama oplemenio je javni život i sve nas koji smo imali čast i radost živjeti s njim.

S poštovanjem i ljubavlju uvijek ću se sjećati Borisa Šprema, dobrog čovjeka i prijatelja, predsjednika Hrvatskog sabora."

Josip Leko je napisao: "Borisu, dragom prijatelju! Otišao si prerano u najplodnijim životnim političkim godinama. Tvoj životni i politički optimizam i vjera u opće ljudsko dobro ostat će podstrek meni i generaciji naših političara. Hvala Ti na prijateljstvu. Zbogom Borise."

Zoran Milanović je napisao: "Dragi Borise, nikada neću zaboraviti tvoj optimizam i dobrodušnost. U ovih desetak godina našega poznanstva i prijateljstva puno toga nas je zbližilo. Nedostajat ćeš puno."

Autor: Služba za medije