Reiner na obilježavanju rada Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara

Zagreb - Na današnji dan, prije točno 25 godina, osnovan je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

Akademik Željko Reiner, predsjednik Hrvatskoga sabora danas je u hotelu Panorama nazočio na svečanome obilježavanju 25. obljetnice osnutka i rada ovoga najvećega strukovnog sindikata u Republici Hrvatskoj.

U svom govoru akademik Reiner istaknuo je ključnu ulogu medicinskih sestara i medicinskih tehničara kao jednog od glavnih stupova na kojima počiva zdravstveni sustav. Istaknuo je kako to nije posao, već je to poziv za koji se traži humanost, profesionalnost, savjesnost, trud, odricanje i stalno usavršavanje.

Naglasio je kako zdravstvo nije potrošnja i skupi aparati, kako su zdravstvo ljudi, a kako je kvaliteta i razina pruženih usluga u našem zdravstvu vrlo visoka, bez obzira na nedovoljna financijska sredstva, i to isključivo zahvaljujući medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i liječnicima koji predano i odgovorno rade svoj posao.

Republici Hrvatskoj u ovom trenutku nedostaje između 8 000 i 12 000 medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Predsjednik Reiner rekao je kako se nada da će svi koji su otišli u inozemstvo vratiti se u Republiku Hrvatsku te svojim znanjem i iskustvom pridonijeti usavršavanju i razvitku našega zdravstva.

Autor: Ured predsjednika Sabora