Predsjednik Sabora Željko Reiner primio veleposlanika Maroka Moulaya Abbesa El Kadirija

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner susreo se u četvrtak s veleposlanikom Maroka u Hrvatskoj Moulayom Abbesom El Kadirijem. 

Hrvatska i Maroko imaju odličnu suradnju, a prostor za njezino unaprjeđenje je velik, složili su se predsjednik Sabora Reiner i veleposlanik El Kadiri. 
- Maroko je zainteresiran za jačanje suradnje dvaju parlamenata i razmjenu posjeta na visokoj razini, rekao je El Kadiri te prenio poziv predsjednika marokanskoga parlamenta predsjedniku Sabora za posjet Maroku. – Očekujemo i skorašnji posjet hrvatskoga ministra vanjskih i europskih poslova našoj zemlji. Tom ćemo prigodom, nadamo se, potpisati Memorandum o razumijevanju, rekao je El Kadiri. Istaknuo je kako ovaj memorandum treba osigurati zakonski okvir za različite oblike suradnje, posebno gospodarsku i trgovinsku.

- Naša gospodarska suradnja može se proširiti i projektima zajedničke suradnje hrvatskih i marokanskih tvrtki na afričkome tržištu, posebno na području energetike i građevinarstva, a parlamentarna suradnja unaprijediti daljnjim kontaktima međuparlamentarnih skupina prijateljstva te intenzivnijom suradnjom u međunarodnim organizacijama poput Interparlamentarne unije i Unije za Mediteran, rekao je Reiner.

Autor: Služba za medije