Predsjednik Sabora s državnim čelnicima sudjelovao u proslavi Dana pobjede u Kninu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem i predsjednikom hrvatske Vlade Zoranom Milanovićem, sudjelovao je u programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. 

-Pobjeda u Oluji svim građanima dovela je dugo željeni mir i omogućila povratak normalnom životu i radu za bolju budućnost i brigu za nove naraštaje, i to su trajne vrijednosti hrvatske budućnosti, ocijenio je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko zahvalivši svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani zemlje u nametnutom ratu i oslobađanju okupiranih područja od velikosrpske agresije. Hrvatska je, kazao je, do pobjede došla zahvaljujući jedinstvu svih domoljubnih i slobodoljubivih građana. 

- Svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su položili svoje živote, izražavam sve svoje najiskrenije poštovanje i divljenje, no izražavam svoje duboko žaljenje što su na njihov veliki dan, danas, na naš praznik slobode, u današnjoj europskoj Hrvatskoj prisutne duboke društvene podjele i umjetno stvoreni razdori koji bi, da su postojali tijekom Domovinskog rata, zasigurno doveli do poraza i potpunog uništenja, rekao je Leko. 

-Umjesto podjela, svim naporima moramo osigurati bolju budućnost, a to možemo samo ako ćemo prihvaćati jedni druge i poštivati legitimnost državnih institucija i demokratskih procesa jer mržnja nikom ne koristi, poručio je Leko. (Hina) 
 

Autor: Hina