Predsjednik Sabora Reiner sudjelovao na svečanosti primopredaje službe vojnoga biskupa za Republiku Hrvatsku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je danas na svečanosti u prigodi primopredaje službe vojnog biskupa za Republiku Hrvatsku u Vojnome ordinarijatu u Zagrebu.

- Vaša podrška, poštovani preuzvišeni oče biskupe Jezerinac, riječi ohrabrenja i utjehe hrvatskim braniteljima u najtežim danima Domovinskoga rata, kada se mala i slabo naoružana Hrvatska našla suočena s agresijom višestruko nadmoćnijeg neprijatelja, imale su snagu veću od najjačeg oružja. Jer, to su bile riječi očinske ljubavi, a ljubav, bilo da se radi o ljubavi prema Domovini ili o ljubavi prema Bogu, jača je od svakog zla i mržnje, kazao je akademik Reiner. Zahvalio je prvomu hrvatskomu vojnom biskupu msrg. Jurju Jezerincu na skrbi za hrvatske branitelje iz Domovinskoga rata te za sve pripadnike hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga.

- Bit će mi zadovoljstvo surađivati s vama u služenju našim sugrađanima u okviru naših nadležnosti i ljudskih mogućnosti. Vaše pastoralno iskustvo pruža mi optimizam da ćemo u tome biti i uspješni, a sve na dobrobit jedine nam i vječne domovine Hrvatske te onoga što ste uzeli kao svoje biskupsko geslo, kazao je predsjednik Sabora Reiner obraćajući se novomu vojnom ordinariju msgr. Juri Bogdanu.

Na svečanoj primopredaji službe vojnog biskupa za Republiku Hrvatsku nazočili su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Alessandro D'Errico, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Domagoj Juričić, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Autor: Ured predsjednika Sabora