Predsjednik Sabora Reiner: Operacija Maslenica - prekretnica u Domovinskome ratu

Zadar- Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner prisustvovao je u četvrtak obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, kojom je oslobođeno zadarsko zaleđe te su spojeni sjever i jug Hrvatske.

Obilježavanje obljetnice počelo je polaganjem vijenaca ispod središnjeg križa na gradskome groblju u Zadru te kod spomen-obilježja 3. bojne 4. gardijske brigade „Imotski sokolovi“. Potom je uslijedio mimohod postrojbi s ratnim zastavama, a u crkvi sv. Šime služena je sveta misa za domovinu. Akcija Maslenica, rekao je Reiner, bila je jedna od najvažnijih akcija u Domovinskome ratu i svojevrsna prekretnica. S jedne strane, ona je pokazala kako će srbočetnički agresor završiti jer su hrvatske oružane snage pobijedile u toj akciji. S druge pak strane pokazala je međunarodnoj javnosti, koja je dotad izražavala prilične sumnje u to da Hrvatska ima dovoljno snažne oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da to može i da će osloboditi cijelu zemlju, što se i dogodilo.

Moramo se sa zahvalnošću i pijetetom sjetiti ne samo onih koji su poginuli u ovoj akciji nego i svih ostalih branitelja na svim drugim bojištima u Hrvatskoj, poručio je Reiner.

Autor: Služba za medije