Predsjednik Sabora obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Jadovno/Sošice - U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se kao spomendan obilježava 23. kolovoza, predstavnici Predsjednika Repubike, Hrvatskog sabora i Vlade sudjelovali su danas u komemoraciji na Spomen-području Jadovno, nakon čega su se uputili na komemoraciju kod jame Jazovka na Žumberku.  

Vijence su položili izaslanik Predsjednika RH general-bojnik Mate Ostović, predsjednik Sabora Josip Leko, ministar branitelja Predrag Matić, predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, Katoličke i Pravoslavne crkve, Povjerenstva za istraživanje, uređivanje i održavanje vojnih grobalja, grobalja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, veleposlanstava Indonezije, Austrije, Italije, Japana, Danske i Njemačke te Ličko-senjske županije i grada Gospića. 

-Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima je znak, civilizacijski i politički, da se hrvatska država i hrvatsko društvo izgrađuju na demokratskim vrijednostima tolerancije i uvažavanja, rekao je Leko novinarima nakon komemoracije. Naglasio je da taj princip ne vrijedi samo za poštivanje svih žrtava podjednako već i za viši stupanj tolerancije u hrvatskom društvu u cjelini. -Mislim da smo na dobrom putu, dodao je Leko. (Hina)
 

Autor: Hina