Predsjednik Hrvatskoga sabora primio ministra vanjskih poslova Srbije

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivana Mrkića.

Predsjednik Hrvatskoga sabora naglasio je kako je cilj hrvatske politike da dvije zemlje izgrade zajedničku i bolju budućnost u Europskoj uniji te je izrazio spremnost Hrvatske da svojim iskustvom pomogne Srbiji i drugim susjednim zemljama na tom putu. 
- Potrebno je riješiti i otvorena pitanja kao što su nestali, pitanje granice, povratak imovine za što je, kako je rekao Leko, potrebno povjerenje, strpljivost i mudrost.

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić rekao je da je srbijanska vlada u potpunosti okrenuta budućnosti te da je odlučna rješavati otvorena pitanja s Hrvatskom kako budući naraštaji ne bi nosili teret prošlosti. Čestitao je Hrvatskoj na skorom ulasku u Europsku uniju kazavši da i Srbija želi ići istim putem.

Ministar Mrkić prenio je predsjedniku Hrvatskoga sabora Leki želju predsjednika Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića da se uskoro održi i susret parlamentarnih izaslanstava. Predsjednik Leko prihvatio je taj prijedlog te je dogovoreno da će do susreta doći ove godine, nakon ulaska Hrvatske u EU. 

Autor: Ured predsjednika Sabora