Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio izraze sućuti u povodu smrti Borisa Buzančića

Zagreb –  U povodu smrti prvoga zagrebačkog gradonačelnika u samostalnoj Hrvatskoj, zastupnika u Hrvatskome saboru i ugledna hrvatskog glumca Borisa Buzančića predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji:

"S dubokim sam žaljenjem primio vijest da je preminuo prvi zagrebački gradonačelnik u samostalnoj Hrvatskoj, saborski zastupnik i ugledni hrvatski glumac, gospodin Boris Buzančić.

Hrvatska se njegovim odlaskom, nažalost, oprašta od jednog od vodećih i cijenjenih hrvatskih glumaca koji je svojim ulogama u kazalištu i na filmu trajno obilježio hrvatsku glumačku umjetnost. Kao istinski domoljub i uvjereni demokrat svoja je životna uvjerenja slijedio i u obnašanju dužnosti prvog gradonačelnika Zagreba u samostalnoj hrvatskoj državi i kao saborski zastupnik.

U želji da gospodin Boris Buzančić i budućim naraštajima bude izvor nadahnuća i u glumištu i u stvarnom životu, poštovanoj obitelji upućujem izraze iskrene sućuti uime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora