Leko otvorio EU infokutak u saborskoj knjižnici

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko otvorio je EU infokutak u Knjižnici Hrvatskoga sabora u kojem su na jednom mjestu dostupne sve knjige, časopisi, brošure i ostali materijali vezani uz Europsku uniju. 

- Upoznaj Europu da bi je više volio, parafrazirao je tom prilikom Leko stari slogan te ocijenio da je ovo dobar način za upoznavanje zastupnika i djelatnika Hrvatskoga sabora s tijelima i odlukama Europske unije. Leko je naglasio kako EU nije projekt za jedan mandat ili jedan naraštaj već je to anticipacija budućnosti za koju vjeruje da je perspektivna. 

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim saborom. - Vjerujem da će na ovaj način zastupnici i suradnici koji rade u Saboru moći brže doći do informacija i tako ubrzati i rad Hrvatskoga sabora u donošenju europske legislative, rekao je Baričević. 

Infokutak o Europskoj uniji opremljen je na inicijativu Ureda za međunarodne i europske poslove i Knjižnice Hrvatskoga sabora. Trenutačno raspolaže s tristotinjak različitih naslova na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku. U suradnji s Predstavništvom Europske komisije i Uredom Europskoga parlamenta pribavljena su brojna izvješća i publikacije tijela Europske unije.  
 

Autor: Ured predsjednika Sabora