Leko i Siekierski razmijenili mišljenja o europskoj poljoprivrednoj politici

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je predsjednika Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta Czeslawa Adama Siekierskog. 

Leko je naglasio kako je poljoprivredna politika za Hrvatsku iznimno važno područje te da svesrdno podupire Rezoluciju Europskoga parlamenta o budućnosti malih poljoprivrednih gospodarstava. - Razvoj poljoprivrede znači održivost hrvatskoga sela i društva općenito, rekao je Leko. 

Siekierski je rekao kako je 70 posto svih poljoprivrednih gospodarstava u Europskoj uniji manje od 5 hektara te da su mali obiteljski poljoprivredni proizvođači najugroženiji. - Stoga u Rezoluciji Europskog parlamenta i u reformi nove poljoprivredne politike Europske unije govorimo o većoj instrumentalnoj pomoći malim poljoprivrednicima jer drukčije neće moći održati konkurentnost, rekao je Siekierski. Dodao je kako te instrumente podrške treba stvoriti i na razini Europske unije, ali i na nacionalnoj razini u svakoj državi članici. 

Leko i Siekierski nakon bilateralnog sastanka otvorili su okrugli stol Odbora za poljoprivredu posvećen malim poljoprivrednim gospodarstvima. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora