Leko i Lukšić: Suradnja Hrvatske i Crne Gore kao primjer drugima

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko razgovarao je s potpredsjednikom Vlade Crne Gore i ministrom vanjskih i europskih poslova Igorom Lukšićem, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora ocijenio je da odnosi dviju zemalja napreduju svakim danom te da je to vrijedan primjer drugima u regiji. Naglasio je spremnost Hrvatske da i dalje pomaže Crnoj Gori na europskom putu, ali i svim drugim državama jugoistočne Europe. Predsjednik Leko očekuje da ta suradnja rezultira i konkretnim dogovorima i sporazumima. Izrazio je zadovoljstvo i činjenicom da hrvatska nacionalna manjina prvi put ima svoje predstavnike u Skupštini i Vladi Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih i europskih poslova Igor Lukšić ocijenio je kako će članstvo Hrvatske u EU-u biti dodatna motivacija za crnogorsku Vladu da posvećeno radi na ispunjavanju svojih obveza. Istaknuo je zainteresiranost Crne Gore da u tom procesu koristi hrvatska iskustva. Gospodin Lukšić izrazio je uvjerenje da će dvije države u prijateljskom duhu riješiti i pitanje utvrđivanja granice te tako pokazati da su sposobne prevladati terete prošlosti. Zahvalio je Hrvatskoj i na potpori koju pruža Crnoj Gori u njezinoj namjeri da postane članica NATO saveza.

Autor: Ured predsjednika Sabora