Predsjednik Sabora Luka Bebić uputio čestitku hrvatskim građanima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je čestitku građanima Republike Hrvatske:

"5. kolovoza 1995. godine, točno u podne, na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska trobojnica, barjak slobode, demokracije i mira. Legalna i vrhunski profesionalno izvedena vojna operacija "Oluja" hrvatskim je građanima donijela pobjedu nad zločinačkom politikom nasilja i okupacije i toliko željeni mir. Kao blistava kruna svih vojnoredarstvenih operacija tijekom Domovinskog rata za slobodnu Hrvatsku, "Oluja" ostaje naše trajno nadahnuće i obvezujuća baština, naročito u suočavanju s novim izazovima.

Prisjećajući se s ponosom tih dana pobjede i slave, zahvalnost izražavamo svim hrvatskim braniteljima te upućujemo riječi poštovanja obiteljima hrvatskih vitezova čiji su životi ugrađeni u temelje samostalne i neovisne hrvatske države.

Zahvalnost za zasluge u stvaranju i izgradnji moderne Hrvatske pripada svim njezinim građanima kojima ovom prigodom najiskrenije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora