Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije Josefa Markusa Wuketicha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije Josefa Markusa Wuketicha.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i veleposlanik Wuketich ocijenili su bilateralne odnose odličnima, tradicionalno prijateljskim, vrlo intenzivnim na svim razinama te sadržajnima na mnogim područjima, a posebno u gospodarstvu. U tom kontekstu naglasili su da je Austrija na prvom mjestu inozemnih ulagača u Hrvatskoj. 

Istaknuta je i vrlo dobra parlamentarna suradnja i redovita razmjena posjeta na odborskoj razini, prije svega na području europskih poslova. Dodatni poticaj bit će i parlamentarni sastanci u okviru hrvatskog predsjedanja. Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković izrazio je zadovoljstvo i susretima s predsjednikom Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta te izrazio nadu u njegov što skori službeni posjet Hrvatskoj. 

Razgovaralo se i o aktualnim temama u Europskoj uniji, a predsjednik Jandroković upoznao je austrijskog veleposlanika s hrvatskim parlamentarnim programom tijekom predsjedanja Europskom unijom.