Potpredsjednik Sabora Reiner primio veleposlanicu Maroka Marrakchi

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u utorak sastanak s veleposlanicom Kraljevine Maroko Nour El Houda Marrakchi.

Potpredsjednik Sabora naglasio je kako je Maroko važan gospodarski i politički partner kako Europske unije, tako i Republike Hrvatske. – Radujemo se daljnjoj suradnji Maroka i Europske unije i određivanja novih prioriteta zajedničkoga rada u mnogim područjima poput gospodarstva, političkog dijaloga, sigurnosnih izazova, klimatskih promjena, migracija i ostalog, rekao je Reiner. Također je naglasio kako postoji veliki potencijal suradnje Hrvatske i Maroka, posebno u području turizma, obnovljivim izvorima energije te sektoru informatičke tehnologije.

Sugovornici su se složili kako su bilateralni odnosa dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja te kako bi intenziviranje službenih posjeta na visokim razinama još više osnažilo odnose Hrvatske i Maroka.

Veleposlanica Maroka Marrakchi rekla je kako je jedan od prioriteta njezinog mandata u Hrvatskoj organiziranje Hrvatsko-marokanskog gospodarskog foruma te dodala kako postoji velik interes marokanskih poduzetnika za suradnju s hrvatskima.