Potpredsjednik Hrvatskoga sabora nazočio svečanom obilježavanju 60. obljetnice smrti blaženog Alojzija Stepinca

Krašić - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Krašić povodom 60. godišnjice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Potpredsjednik Reiner obratio se nazočnima kazavši kako je danas poseban dan za Krašić i za cijelu Hrvatsku, jer se  obilježava 60. obljetnica smrti čovjeka koji je uvijek bio nepokolebljiv u svojoj vjeri, svome domoljublju i čovjekoljublju. - Javno je i oštro prosvjedovao protiv rušenja pravoslavnih crkava, proganjanja pravoslavnih svećenika i vjernika te je na razne načine štitio i spasio mnoge Židove, koji bi inače postali žrtve protužidovske politike nacista i ustaša, rekao je Reiner. Dodao je kako je Stepinac svoje čovjekoljublje iskazivao prema svima bez obzira na vjeru i rasu te kako je bio i protivnik svih totalitarnih režima, "uključujući i jugoslavenski komunistički koji ga je proganjao, osudio u montiranom procesu bez ikakvih dokaza, utamničio i stavio u kućni pritvor upravo ovdje u rodnom Krašiću, gdje je i napustio ovaj svijet." 

Ranije toga dana, akademik Reiner je, uz predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, nazočio svetoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću koju je predvodio mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski te je položio vijenac kod kipa blaženog Alojzija Stepinca.