Ines Strenja primila godišnju nagradu za promicanje hrvatskog lječništva i zaštitu prava liječnika u 2018.

Zagreb - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja primila je danas u prostorijama Hrvatske liječničke komore godišnju nagradu za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika u 2018. godini.

Godišnja nagrada joj je dodijeljena za najzapaženije stručno ostvarenje, kao priznanje za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke, za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika te priznanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti. Predsjednica Odbora tom je prilikom zahvalila Komori na prepoznavanju brojnih aktivnosti kojima je pridonijela promicanju interesa hrvatskog liječništva, bilo kao predsjednica Odbora bilo svojim osobnim angažmanom, u svrhu unaprjeđenja položaja i statusa liječnika u zdravstvenom sustavu.

- Unatoč nekim postignutim ciljevima još je dosta problema u našem zdravstvenom sustavu na koje ću i dalje upozoravati i raditi na promicanju interesa hrvatskog liječništva, a ustrajat ću i da svim našim liječnicima i zdravstvenim radnicima napokon pripadnu sva njihova zaslužena prava. Svi mi činimo jedan lanac u kojem svaka karika pridonosi kvaliteti i održivosti zdravstvenog sustava, ali najveće bogatstvo su liječnici na čijem entuzijazmu i stručnosti počiva naš zdravstveni sustav, izjavila je predsjednica Odbora i članica Hrvatske liječničke komore Ines Strenja te zahvalila na dobivenoj nagradi.