Gari Cappelli primio izraelskog veleposlanika Ilana Mora

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjske poslove Gari Cappelli održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Države Izrael u Hrvatskoj Ilanom Morom.

Predsjednik Odbora Cappelli naglasio je važnost parlamentarne suradnje, a posebno je istaknuo važnost što skorijeg sastanka dvaju Odbora za vanjsku politiku. Osvrnuo se i na  izbjegličku krizu koja je još uvijek aktualna te istaknuo da se na razini EU-a taj problem mora ozbiljnije razmotriti.

Veleposlanik Mor izrazio je zadovoljstvo nedavno potpisanim sporazumom o normalizaciji odnosa između Izraela, Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata u Washingtonu. – Za Izrael je važan odnos s arapskim svijetom, istaknuo je.

Spomenuo je i nedavni posjet ministra vanjskih poslova Grlić Radmana Izraelu gdje je podržan ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj i dogovoreno sklapanje Memoranduma o razumijevanju i strateškom partnerstvu između dvaju ministarstava.

Sugovornici su se složili da uz dobre odnose između Hrvatske i Izraela u budućnosti treba raditi na jačanju gospodarske suradnje, posebno na područjima turizma i zdravstva.