Članovi Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva primili izaslanstvo Grada Karlovca

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković i članovi Skupine Damir Mateljan i Ante Babić održali su sastanak s izaslanstvom Grada Karlovca koje su predvodile zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak. 

Gošće su zastupnicima predstavile planirane projekte povezivanja Grada Karlovca s irskim gradom Corkom,  a kao prvi korak navele su povezivanje glazbenih škola dvaju gradova. Zamjenica gradonačelnika Navijalić napomenula je kako je do ideje povezivanja Corka i Karlovca došlo nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog i plodonosnog sastanka čelništva Grada Karlovca s irskim parlamentarcima koji su Hrvatsku posjetili u svojstvu članova Međuparlamentarne skupine prijateljstva Irska-Hrvatska.

Voditelj Skupine prijateljstva Hajduković pohvalio je budući projekt i napomenuo kako je jedan od prioriteta Skupine prijateljstva zalaganje za povezivanje jedinica lokalne i područne samouprave te institucija Hrvatske i Irske te izrazio zadovoljstvo što je posjet irskih parlamentaraca iznjedrio konkretne planove. Zastupnici Mateljan i Babić također su poduprli projekt istaknuvši, između ostaloga, važnost povezivanja hrvatskog iseljeništva s domovinom. Član Skupine prijateljstva Mateljan rekao je kako dobrobiti Europske unije i njezinih fondova nisu dovoljno vidljivi građanima te dodao kako su ovakvi projekti suradnje odličan način povezivanja institucija i ljudi te vidljivosti dobrobiti EU-a.