Tematska sjednica se održava u sklopu 4. Hrvatskog ruralnog parlamenta i 19. Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, kojima je Odbor za poljoprivredu pokrovitelj.
Na sjednici će se provesti rasprava o Strategiji "od polja do stola" i kratkim lancima opskrbe hranom. O glavnim smjernicama Strategije "od polja do stola" govorit će Gijs Schilthuis, voditelj Odjela perspektive politika, Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije. Strategija „od polja do stola” u središtu je europskog zelenog plana, a prelazak na održiv prehrambeni sustav može imati povoljan utjecaj na okoliš, zdravlje i društvo, te donijeti gospodarske koristi, ali i utjecati na opseg poljoprivredne proizvodnje u EU-u i državama članicama. U krizi uzrokovanoj pandemijom bolesti COVID-19 potreba za kraćim lancima opskrbe postala je, zbog sigurnosti opskrbe hranom još izraženija, pa potrošačima treba olakšati dostupnost i odabir hrane proizvedene na održiv način, a poljoprivrednim proizvođačima omogućiti primjeren dohodak i time jačati njihovu otpornost i položaj na tržištu. Na sjednici će svoj doprinos raspravi dati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.
Izravan prijenos sjednice dostupan putem saborskoga You Tube kanala: https://www.youtube.com/watch?v=phUDWfb4qN0