Ines Strenja-Linić primila veleposlanika Luksemburga Paula Dühra

Zagreb – Voditeljica Hrvatsko-luksemburške skupine prijateljstva Ines Strenja-Linić primila je u srijedu veleposlanika Velikog Vojvodstva Luksemburga u Republici Hrvatskoj Paula Dühra.

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose dviju zemalja s mogućnošću daljnjeg napretka. Veleposlanik Dühr izvijestio je voditeljicu Skupine o jučerašnjoj predaji vjerodajnica predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na početku svog mandata i izrazio želju za poboljšanjem suradnje među parlamentima dviju država.

Voditeljica Skupine Strenja-Linić naglasila je kako Luksemburg zauzima peto mjesto na ljestvici inozemnih ulaganja u Hrvatsku, te kako ima prostora za poboljšanje investicijske klime u zemlji. – Cilj nam je, istaknula je Strenja-Linić, privući i više luksemburških turista.

Kako bi se ojačala gospodarska suradnja dviju zemalja, veleposlanik Dühr izrazio je želju da luksemburška gospodarska komora organizira prezentaciju onoga što Hrvatska može ponuditi u području turizma, ali i u ostalim gospodarskim područjima. – Luksemburg ima velik protok turista kroz zračnu luku i bilo bi korisno i izvedivo uvesti izravne letove iz Luksemburga prema hrvatskim gradovima, rekao je Dühr.

U nastavku se razgovaralo o hrvatskog kandidaturi u OECD-u i podršci koju Hrvatska očekuje od zemalja članica, izazovima migracijske politike, iseljavanju zdravstvenih radnika iz Hrvatske te zdravstvenim sustavima dviju zemalja.

Author: Hrvatsko-luksemburška skupina prijateljstva