Ante Babić primio veleposlanika Islanda Gunnara Snorrija Gunnarssona

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-islandske skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Ante Babić susreo se danas s veleposlanikom Islanda u Republici Hrvatskoj Gunnarom Snorrijem Gunnarssonom i počasnim konzulom Islanda u Hrvatskoj Marinom Filipovićem. 

Tijekom razgovora sugovornici su razmotrili bilateralne političke i gospodarske odnose ocijenivši ih prijateljskima i dobrima uz mogućnost njihova daljnjeg jačanja, posebno na parlamentarnoj razini i na području gospodarstva. Razgovarali su i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Islandu i Hrvatskoj. Govoreći o europskim temama, veleposlanik Gunnarson u nastavku je razgovora detaljno upoznao Babića sa statusom pregovaračkog procesa za članstvo Islanda u EU-u i razlozima njegova prekida te naglasio kako je trenutačna podrška islandskih građana članstvu izrazito niska. 

Zastupnik Babić govorio je o hrvatskim iskustvima jednogodišnjeg članstva u EU-u, osvrnuo se na održane izbore za Europski parlament te izložio svoje viđenje izbornih rezultata u Hrvatskoj i u drugim državama članicama. 
 

Author: Ured za međunarodne i europske poslove