Saborsko izaslanstvo sudjeluje na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a

Zagreb - U glavnom gradu Litve, Vilniusu, danas započinje proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a na kojem sudjeluje i Izaslanstvo Hrvatskoga sabora koje predvodi zastupnik Boris Blažeković. 

Proljetno zasjedanje okupit će više od dvjesto parlamentarnih zastupnika iz 28 članica NATO-a te izaslanstva zemalja partnera i država promatrača, a predviđeno je i sudjelovanje glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena. 

Imajući u vidu teme koje će u nadolazećem razoblju biti važna podloga cjelokupnog političko-sigurnosnog konteksta od posebne važnosti za euroatlantski politički prostor, NATO parlamentarci  ovom će prigodom rasprave i političke analize ponajprije usmjeriti na krizu u Ukrajini, odnose NATO-a i Rusije, energetsku sigurnost europskog kontinenta, daljnju izgradnju protubalističkog raketnog štita, tj. općenite izgradnje odgovarajućih obrambenih kapaciteta, ali i nastavak stabilizacije Afganistana te latentnog kriznog potencijala na prostorima Sjeverne Afrike, Sahela i Bliskoga istoka. 
 

Author: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a