Igor Kolman sudjeluje u radu Svjetskog foruma za demokraciju

Strasbourg - Kako najbolje iskoristiti prednosti digitalne revolucije za poboljšanje demokratskog života i povrat povjerenja građana u institucije, pitanja su koja će biti okosnicom središnje rasprave na Svjetskom forumu za demokraciju koja započinje danas u Strasbourgu. 

Tijekom trodnevnog Foruma koji okuplja parlamentarne zastupnike, predstavnike civilnog društva, akademske zajednice i medija raspravljat će o temama: „Alternative reprezentativnoj demokraciji“, „Građani kao partneri“, „Prema demokraciji 2.0“ i „Slika budućnosti“. Namjera je organizatora Foruma da se u otvorenoj raspravi parlamentarnih zastupnika i predstavnika građanskog društva rasprave načini na koje digitalno doba mijenja demokratske institucije te da se dođe do preporuka o prednostima i rizicima brojnih participativnih inicijativa. 

U radu Foruma sudjeluje i član saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) i treći potpredsjednik Odbora za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE Igor Kolman. Kolman će u radu Foruma sudjelovati u raspravama o temama alternativa reprezentativnoj demokraciji i većem uključivanju građana u postupke odlučivanja vlasti. 

Svjetski forum za demokraciju održava se u organizaciji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, Francuske Republike, pokrajine Alsace i grada Strasbourga. 
 

Author: Služba za medije