Voditeljica Hrvatsko-španjolske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragica Roščić primila veleposlanika Španjolske Eduarda Aznara

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-španjolske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragica Roščić održala je sastanak s veleposlanikom Španjolske Eduardom Aznarom te ga upoznala sa osnivanjem Hrvatsko-španjolske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru.

Veleposlanik Aznar naglasio je dosadašnje dobre bilateralne odnose dviju zemalja te podržao daljnju suradnju na različitim područjima. Zastupnica Roščić izrazila je želju da se suradnja konkretizira na području turizma, proizvodnje i ruralnog razvoja. Veleposlanstvo Španjolske je otvoreno za buduću pomoć pri konkretizaciji investicijskih projekata, posebice u kontekstu iskorištavanja financijskih sredstava iz fondova EU-a, kazao je veleposlanik Aznar.

Zastupnica Roščić predložila je veleposlaniku Aznaru i suradnju u okviru regija dviju zemalja što je veleposlanik Aznar pozdravio, dodavši kako će nastojati organizirati aktivnosti i događaje svog veleposlanstva i izvan glavnog grada i  to sljedeći u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu.

Author: Hrvatsko-španjolska međuparlamentarna skupina prijateljstva