Neven Mimica održao sastanak sa članicom Odbora za promet i turizam Europskog parlamenta Deborom Serracchiani

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je članicu Odbora za promet i turizam Europskog parlamenta Deboru Serracchiani.

Sugovornici su razgovarali o skorom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. Članica Odbora za promet i turizam Serracchiani pozdravila je napore koje Hrvatska čini u pregovaračkom procesu s Europskom unijom istaknuvši da očekuje zatvaranje svih preostalih pregovaračkih poglavlja do sredine ove godine. 

Predsjednik Odbora za europske integracije Mimica predstavio je ulogu Hrvatskoga sabora u pregovaračkom procesu s Unijom. Odbor za europske integracije ima važnu ulogu u cjelokupnom procesu, kao i Nacionalni odbor, davanjem mišljenja o pregovaračkim poglavljima. Hrvatski sabor je u posljednjih deset godina prihvatio više od 500 zakona koji se usklađuju sa zakonodavstvom Europske unije, istaknuo je Mimica.

Razgovaralo se i o prometnoj politici Europske unije gdje se Hrvatska aktivno uključila u izgradnju cestovnih i željezničkih koridora. Suradnja i dijalog na raznim područjima važni su za daljnje intenziviranje prijateljskih odnosa Italije i Hrvatske, a manjinske zajednice Hrvata i Talijana svakako pridonose boljoj suradnji, slažu se Mimica i Serracchiani.
 

Author: Služba za odnose s javnošću