Nansi Tireli i Sonja König na Dijaloškom forumu o diskriminaciji

Nevsehir - Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i potpredsjednica Odbora Sonja König te zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter, sudjelovale su na Dijaloškom forumu o diskriminaciji koji se u sklopu projekta parlamentarne razmjene i dijaloga, u organizaciji Nacionalne skupštine Turske i Europske unije, održao od 9. do 12. rujna u Nevsehiru (Turska). 

Sudionici Foruma bili su parlamentarci zemalja Europske unije, institucija pravobraniteljstava i predstavnici medija. Raspravljalo se o pojavama diskriminacije koje su unatoč zakonskim regulativama još uvijek prisutne u svim dijelovima svijeta. Najveći razlozi diskriminacije su još uvijek predrasude, stereotipi i kulturološke razlike. Diskriminacija svakako usporava razvoj društva u svakom pogledu, a posebice u gospodarstvu. Zaključeno je da se problem diskriminacije može ublažiti edukacijom i osvješćivanjem, ali svakako i objektivnim medijskim izvješćivanjima.

Upravo je zadaća sudionika Foruma, s obzirom na funkcije koje obnašaju, da svojim djelovanjem i mogućnošću utjecaja na donošenje zakona i kontrolu njihovog provođenja osvješćuju javnost o štetnosti diskriminacije po svim osnovama.
 

Author: Odbor za ravnopravnost spolova