Hrvatski paraolimpijci sastali se s predsjednikom Sabora Jandrokovićem

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja je sudjelovala na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje u Hrvatskome saboru i zahvaliti vam na dolasku. Čestitam vam svima na sjajnom predstavljanju naše domovine, stvarno ste ponos Hrvatske! – poručio je Jandroković paraolimpijcima te dodao: "Htio bih vam čestitati i na tome što svaki dan svjedočite kako život itekako ima smisla, svojom borbenošću, predanošću i motiviranošću pokazujete da čovjek zaista može ići iznad svega onoga što misli da može u prvi tren, ako se zaista tome posveti punom snagom, i ja vam se divim i još jednom svima od srca čestitam. Posebne čestitke uputio je dobitnicima medalja, prvima u hrvatskoj povijesti na zimskim paraolimpijskim igrama, zlatnome Dini Sokoloviću i brončanom Bruni Bošnjaku". 

Govoreći o svojemu nastupu na 12. ZPOI, osvajač zlatne medalje, Dino Sokolović rekao je kako je ponosan što je imao mogućnost predstavljati Hrvatsku na paraolimpijskim igrama i u vrlo jakoj konkurenciji dati svoj maksimum i osvojiti medalju. Istaknuo je i važnost Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji uz potporu države ulaže u sportaše paraolimpijce - Hvala im na tome, nadam se da će i dalje ulagati u nas, pokazali smo da imamo puno potencijala, sad bi to trebalo dići na još jednu višu razinu, uz još malo više stručnih osoba jer samim tim dobit ćemo više sportaša, doći će novi, mladi u koje trebamo ulagati, trebamo podršku u svakom slučaju, rekao je Dino Sokolović.

Predsjednik Sabora istaknuo je kako država mora omogućiti da se paraolimpijski sport razvija, da se stvori infrastruktura koja je potrebna jer ti ljudi zaista zaslužuju punu potporu države, svojim radom, zalaganjem, borbom oni su heroji, pokazuju koliko čovjekov život vrijedi, koliko se za njega treba boriti, rekao je Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić rekao je kako je ovo već treći susret paraolimpijaca s predsjednikom Sabora Jandrokovićem, koji ih je primio nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu prošle godine te je bio s njima i na proglašenju najboljih sportaša u 2017. godini. - Iza nas su sada pete zimske paraolimpijske igre na kojima smo nastupili, i prije polaska smo znali da smo već napravili uspjeh -  što idemo nastupati sa sedam sportaša u tri sportske zimske discipline, alpsko skijanje, snowboard i skijaško trčanje. Željeli smo, nadali smo se da ćemo doći do prve medalje i to se evo ostvarilo, Bruno u banked snowboardu brončani, a sve je to na kraju zasladio u kraljevskoj disciplini, slalomu, zlatni Dino. Jako smo ponosni na te rezultate, koji su Hrvatsku podigli na 19. mjesto u svijetu na ljestvici zemalja osvajača medalja, kazao je Kovačić te istaknuo je kako će taj rezultat biti poticaj za daljnji napredak u radu i s novim, mladim sportašima koji dolaze te da vjeruje kako će imati i veću reprezentaciju već na idućim paraolimpijskim igrama.

Predsjednik Sabora čestitao je i svim članovima hrvatske paraolimpijske reprezentacije, trenerima i svim organizatorima koji su sudjelovali u pripremama za Zimske paraolimpijske igre te predsjedniku HPO-a Ratku Kovačiću. - Drago mi je da ste tu, želimo vam i na taj način iskazati naše poštovanje, našu spremnost da vam pomognemo u svim vašim aktivnostima. Znam da pomoći nikad dosta i u financijskom i u moralnom smislu, ali trudit ćemo se koliko god možemo da vam budemo na raspolaganju, zaključio je Jandroković.
 

Author: Ured predsjednika Sabora