Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju 22. godišnjice Grada Zaprešića - Dana grada Zaprešića

Zaprešić - U povodu obilježavanja 22. godišnjice Grada Zaprešića - Dana grada Zaprešića predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković položio je vijenac kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata.

Čestitajući građanima Zaprešića njihov dan, u svojemu obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića Jandroković je istaknuo kako je očito da je Zaprešić grad koji se razvija planski te koji je jako dobro definirao svoje prioritete, od gospodarskih do prometnih. -Vidljivo je isto tako da se vodi računa o udrugama, o različitostima u gradu, da se posebna pozornost posvećuje gospodarstvu i želio bih čestitati gradonačelniku Željku Turku i njegovim suradnicima na svemu što su napravili za ovaj grad, rekao je predsjednik Sabora.

Istaknuo je da Hrvatska prolazi kroz fazu u međunarodnim okolnostima i unutarnjem razvoju koja nije jednostavna, te najbitnijima naglasio tri velika izazova - demografiju i iseljavanje mladih, obrazovanje i zapošljavanje. -I upravo u tim izazovima grad Zaprešić može biti primjer svim ostalima jer pokazuje da se možemo nositi s tim izazovima koje Hrvatska ima pred sobom. Ako pogledamo demografiju i iseljavanje, ovdje imamo trendove koji su suprotni od onih koji postoje u drugim dijelovima Hrvatske. Grad Zaprešić u 20-ak godina udvostručio je broj stanovnika, prosječna dob stanovnika ovdje je 35 godina, dakle to je mladi grad, ali istovremeno i grad mladih, što je sjajna perpektiva. Osim toga, grad Zaprešić je po razini visokoobrazovanih najbolje pozicioniran u Zagrebačkoj županiji, a vjerojatno je i u samom vrhu i Republike Hrvatske, dakle obrazovanje i znanje koje mladi ljudi nose sa sobom nešto je što će osigurati izvrstan rast i razvoj ovoga grada.

-Nezaposlenost je ovdje na razini 4,6 posto, što je sjajna brojka, te je i to nešto što treba naglasiti i čestitati ljudima koji vode ovaj grad, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u svojemu obraćanju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zaprešića. Uz predsjednika Sabora, svečanosti obilježavanja Dana grada Zaprešića nazočili su i potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner te saborski zastupnik Davor Ivo Stier.
 

Author: Ured predsjednika Sabora