Predsjednik Sabora Petrov primio dobitnike nagrade „Ponos Hrvatske“ za 2016. godinu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov priredio je u četvrtak prijem za dobitnike nagrade „Ponos Hrvatske“ za 2016. godinu. 

- Raduje me ovaj susret kao i sva vaša humana i nesebična djela kojima ste uljepšali 2016. godinu i kojima ste, svatko na svoj jedinstven način, našu državu učinili ljepšim mjestom za život, rekao je tom prigodom predsjednik Sabora Petrov. 

Istaknuo je kako nagrada za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu "Ponos Hrvatske" već 12 godina građanima Hrvatske priča priče svakodnevnih heroja. Nakon što se upoznao s nagrađenima Petrov je primijetio kako su svi oni, unatoč svojim hrabrim i velikodušnim djelima, zadržali skromnost.

- Vaša plemenita djela su trajna vrijednost u svijetu površnosti. Hvala vam na dobroti, hrabrosti i nesebičnosti. Hvala na promoviranju volontiranja, tolerancije i pomaganja. Vi ste istinski ponos Hrvatske, zaključio je Petrov.

Dobitnici nagrade „Ponos Hrvatske“ za 2016. godinu su: Dejan Nemčić, Željko i Dragica Vrđuka, Glorija Malin, Duško Živić, Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, Ana Lešina, Igor Karuc, Robert Fajt, Željko Grčić, Marijana i Anabel Babić i Arijana Jozić, Matej Brekalo, Nina i Andrijana Hrlić, Ivan Jagustin,  Barbara Novosel, Ivan Božić, Miroslav Vrankić, Boris i Bruno Obradović i Denis Braičević, Valamar Riviera, Sanja Bunić, Vladimir Pintar i Mario Gašparić, Davor Šverko, Mateja Panić i Ljiljana Borac te Karlo Bakić. Nagrade herojima 2016. godine bit će svečano dodijeljene u petak, 3. veljače 2017. u Hypo centru u Zagrebu.

Author: Služba za medije