Predsjednik Sabora Petrov uputio izraze sućuti u povodu smrti don Ante Bakovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov uputio je danas izraze sućuti obitelji Baković i vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću u povodu smrti svećenika don Ante Bakovića. 

"Poštovana obitelji Baković, uzoriti gospodine Puljiću, 

uime Hrvatskoga sabora i u svoje ime želim vam uputiti izraze duboke i iskrene sućuti u povodu smrti hrvatskog svećenika don Ante Bakovića. 

Don Anto Baković bio je čovjek snažnih načela koji će ostati u pamćenju hrvatskoga naroda po svom doprinosu demografskoj obnovi, zalaganju za obitelj i knjizi “Hrvatski martirologij 20. stoljeća”. 

Unatoč teškim iskušenjima i nedaćama koje su ga pratile kroz život, posebice dugogodišnjoj robiji, don Anto Baković uvijek se s istom srčanošću, žarom i ustrajnošću zalagao za temeljne vrijednosti hrvatskoga društva.

Buduća će pokoljenja u životu i djelu don Ante Bakovića, u njegovoj neumornoj i nepokolebljivoj borbi za hrvatski narod i okosnice hrvatskoga društva imati svijetao primjer i trajno nadahnuće.

U ovom tužnom trenutku, uz obitelj preminulog don Bakovića misli su i molitve svih nas koji smo ga poštovali i cijenili".

Author: Ured predsjednika