Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio izaslanstvo Senata Francuske Republike

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je izaslanstvo Senata Francuske Republike koje u višednevnom posjetu vodi senator i tajnik senatskog Odbora za gospodarska pitanja Bruno Sido.

Predsjednik Sabora je članove francuskog izaslanstva informirao o radu Hrvatskog sabora, posebice o ulozi Nacionalnog odbora za  praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Izrazio je uvjerenje da će se tijekom francuskog predsjedanja Europskom unijom prevladati trenutna kriza izazvana irskim odbijanjem Lisabonskog ugovora.

Posebno je naglasio kako se Hrvatska zauzima za to da se susjednim državama pruža europska perspektiva jer je to u interesu mira, stabilnosti i prosperiteta cijele regije. U vezi s time je izrazio zadovoljstvo što je u Srbiji sada na vlasti proeuropska vlada, te je rekao kako demokratske i proeuropske snage treba ohrabrivati.

 Senator Sido je izrazio zadovoljstvo tijekom hrvatskih pregovora o pristupanju Europskoj uniji, te je iznio čvrsta uvjeravanja da nema nepremostivih prepreka, pa ni oko ratifikacije Lisabonskog ugovora kao ni u pogledu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

Author: Ured predsjednika Sabora