Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio Stephena Kovacevicha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je uglednog pijanista Stephena Kovacevicha koji u Hrvatskoj nastupa u sklopu humanitarne akcije „Za zeleni Jadran“. Predsjednik Sabora je pokrovitelj ove akcije.

Predsjednik Sabora je Kovacevichu zahvalio na njegovom doprinosu humanitarnim i promotivnim akcijama, naglasivši važnost širenja nasada maslina i vinove loze koje su se u Hrvatskoj nekada uzgajale u daleko većoj mjeri nego danas.

U razgovoru je bilo riječi o vezama hrvatskog iseljeništva s matičnom državom i o značaju održavanja tih veza. Luka Bebić je istaknuo kako je važno i da se hrvatsko iseljeništvo što više uključi u ukupne aktivnosti hrvatske države na njenoj afirmaciji u svim područjima. Uz pijanista Stephena Kovacevicha, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je i organizatora humanitarne akcije „Za zeleni Jadran“ Zorana Škugora.

Od prihoda koncerata u sklopu akcije „Za zeleni Jadran“ bit će kupljene sadnice maslina, kojima bi se zasadilo opožareno područje uz jadransku obalu i na jadranskim otocima.
 

Author: Ured predsjednika Sabora