Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio veleposlanicu Republike Kube Normu Goicocheu Estenoz u radni posjet

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u radni posjet veleposlanicu Republike Kube u Republici Hrvatskoj Normu Goicocheu Estenoz.

Bilateralni odnosi, koji se razvijaju u znaku uzajamnog razumijevanja, ocijenjeni su kao dobri, iako postoje još nedovoljno iskorištene mogućnosti za snažniju suradnju na području gospodarstva, znanosti i turizma. Predsjednik Sabora je izrazio podršku novoj kubanskoj vladi koja provodi reforme pod vodstvom Raula Castra. Posebno je istaknuo suradnju Hrvatske i Kube u okviru međunarodnih organizacija zahvalivši Kubi na potpori kandidaturi Hrvatske za mjesto nestalne članice u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Kubanska je veleposlanica predsjedniku Sabora predala poziv predsjednika kubanskog parlamenta da posjeti Kubu izrazivši očekivanje kako će se posjet realizirati uskoro jer, kako je rekla, parlamentarna suradnja može ojačati bilateralne odnose dviju država. Najavila je da će se u rujnu ove godine održati Tjedan kubanske kulture u Zagrebu u cilju daljnjeg zbližavanja dviju država, te je izrazila zadovoljstvo što će se sljedeća sjednica Mješovite hrvatsko-kubanske međuvladine komisije održati u Havani krajem ove godine.

Author: Ured predsjednika Sabora