Veleposlanik Narodne Republike Kine Wu Zhenglong u nastupnom posjetu kod predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Wua Zhenglonga.

Izrazivši dobrodošlicu novom kineskom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj predsjednik Hrvatskog sabora je veleposlanika Wua Zhenglonga izvijestio o hrvatskim vanjskopolitičkim ciljevima te je istaknuo da ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i NATO ne predstavlja zapreku daljnjem produbljivanju inače dobrih političkih i gospodarskih odnosa s Kinom.

Veleposlanik Wu Zhenglong je zahvalio na podršci Republike Hrvatske politici ujedinjenja Kine naglasivši važnost načela državne neovisnosti i teritorijalnog integriteta. Kineski je veleposlanik izjavio kako je intenziviranje odnosa s Europskom unijom jedan od najvažnijih ciljeva vanjske politike Kine te je izrazio podršku članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji i ukazao kako bi se i time otvorio novi prostor za daljnji uspješan razvoj odnosa između dvije zemlje. 

Predsjednik Sabora je kineskom veleposlaniku poželio puno uspjeha u radu te ga zamolio da predsjedniku Svekineskog Narodnog Kongresa uputi poziv za uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.

Author: Ured predsjednika Sabora