Viša savjetnica koordinatora Pakta o stabilnosti Petra Bläss u radnom posjetu kod predsjednika Hrvatskog sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je višu savjetnicu koordinatora Pakta o stabilnosti Petru Bläss s kojom je razgovarao o suradnji u regiji na parlamentarnoj razini u svjetlu sadašnjeg hrvatskog predsjedanja Procesom o suradnji u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Predsjednik Hrvatskog sabora je istaknuo značenje SEECP-a koji ima potencijal postati najjači promicatelj regionalne suradnje u ovom dijelu Europe, ali i još više europske dimenzije regije. 

Republika Hrvatska će u sklopu predsjedanja SEECP-om u proljeće 2007. organizirati sastanak predsjednika parlamenata zemalja sudionica Procesa na kojem će se raspravljati o operativnosti SEECP-a i transformaciji postojećih struktura regionalne suradnje, u prvom redu Pakta o stabilnosti, u suradnji s Europskom unijom.

Sastanak predsjednika parlamenata zemalja članica SEECP-a će se održati u veoma važnom trenutku, rekla je viša savjetnica koordinatora Pakta o stabilnosti Petra Bläss izrazivši uvjerenje da će SEECP uspješno ostvariti svoje ciljeve u predstojećem razdoblju.

Author: Ured predsjednika Sabora