Predsjednik Hrvatskog sabora primio predsjednika Republike Malte Edwarda Fenech-Adamija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Republike Malte Edwarda Fenech-Adamija u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Zahvalivši malteškom predsjedniku na podršci koju Malta pruža Hrvatskoj u pogledu pristupanja Europskoj uniji, predsjednik Hrvatskog sabora je izrazio zadovoljstvo ukupno dostignutim stupnjem hrvatsko-malteške suradnje koja je na visokom stupnju ostvarena i u okviru međunarodnih organizacija. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je malteškog predsjednika izvijestio kako napreduje screening i o radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om.

Predsjednik Republike Malte Edward Fenech-Adami je iznio malteška iskustva tijekom pregovora s Europskom unijom, te je izrazio spremnost Malte da pruži savjetodavnu pomoć Hrvatskoj u pogledu pregovora za najdelikatnija područja poljoprivrede i ribarstva, u kojima je Malta uspjela ostvariti ravnotežu između nacionalnih interesa i stajališta EU. Pozitivnim je ocijenio konsenzus političkih stranaka u Hrvatskoj u vezi s ulaskom u EU i istaknuo značaj uloge parlamenta u procesu pristupanja Europskoj uniji kao i obaviještenosti svih dijelova društva o tijeku pregovora.
 

Author: Ured predsjednika Sabora