Predsjednik Sabora Boris Šprem uputio božićnu i novogodišnju čestitku građanima

Zagreb – Uoči predstojećih blagdana predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske:

"Na izmaku kalendarske godine kršćanski blagdan Božića unosi u domove vjernika ljubav, mir, nadu i radost. To su božićne poruke ohrabrenja, obnove snage i novog početka. Stoga su one lako razumljive i prihvatljive svim ljudima dobre volje koji su spremni priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima. A takvih, kojima je pomoć hitno potrebna, u našoj je Hrvatskoj, uslijed svjetske financijske krize i ekonomskih lomova u našem vlastitom dvorištu, nažalost, mnogo.

Hrvatski su građani nebrojeno puta u raznim prilikama pokazali da imaju široko srce, što pruža ovih dana tako potrebnu nadu da, slijedeći univerzalne Božićne poruke solidarnosti i nesebičnosti, zajedničkim snagama možemo promijeniti duhovnu klimu u društvu i ispraviti nepravde, kako bi u srcima svih hrvatskih građana odjekivala radost. U tom duhu želim da topla svjetlost Kristovog rođenja obasja domove kršćanskih vjernika kao i svih ljudi dobre volje.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno, građanima Hrvatske čestitam Božić i želim sretnu te uspješnu Novu godinu."

Author: Ured predsjednika Sabora