Predsjednik Sabora primio u nastupni posjet veleposlanicu Alžira Faridu Aïouaze

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanicu Alžirske Narodne Demokratske Republike Faride Aïouaze s kojom se suglasio o potrebi uspostave tješenje suradnje Hrvatske i Alžira.

I Hrvatska i Alžir su zainteresirani za intenziviranje tradicionalno prijateljskih bilateralnih odnosa na svim područjima, rečeno je tijekom nastupnog posjeta alžirske veleposlanice, dok je predsjednik Sabora Šprem istaknuo građevinu, energetiku i turizam kao područja od posebnog hrvatskog interesa.

Znatna pozornost u razgovoru dvoje dužnosnika posvećena je mogućim poboljšanjima u zakonskom okviru kojima se uređuju odnosi dviju država. „Uvjeren sam da postoji dobra volja za uklanjanjem nepotrebnih barijera između Alžira i Hrvatske“, naglasio je predsjednik Sabora izrazivši uvjerenje da postoje velike mogućnosti za suradnju.

Veleposlanica Aïouaze je predsjednika Sabora Šprema obavijestila da se u Alžiru u svibnju ove godine održavaju parlamentarni izbori, ali i da postoji želja da predsjednik Hrvatskoga sabora dođe u službeni posjet Alžiru.

Author: Ured predsjednika Sabora