Božićna čestitka predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa hrvatskim građanima

Zagreb – U povodu dolazećih božićnih blagdana predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je božićnu čestitku građanima Republike Hrvatske u kojoj stoji:

„Prema kršćanskoj tradiciji i običajima, kojima je hrvatski narod kroz stoljeća čvrsto privržen, vrijeme Božića proslavljamo u radosti i veselju, okruženi obitelji i najbližima, osobito nadahnuti vjerom i nadom u sretnije i uspješnije sutra. Božićne poruke o miru, ljubavi i zajedništvu nas uvijek podsjećaju i ponovo potiču da se zauzimamo za čovjeka i njegovo dostojanstvo, za mir i dobro, za ljudsku toplinu i solidarnost. U vrijeme Božića, kada više no inače iskazujemo brigu za sve one kojima su pomoć i skrb prijeko potrebni, svjedočimo uzajamno razumijevanje i poštivanje. Odazivajući se porukama Božića, koje čine temelje kršćanskog nauka, dajemo svoj obol očuvanju moralnih i etičkih vrijednosti, potičemo djelovanje sa željom da se pomogne drugome i zauzimamo se za miran, dostojanstven i sretan život svih građana u našem društvu. 

Uz nadu da nadolazeći Božić provedete u veselom blagdanskom raspoloženju, svim građankama i građanima Republike Hrvatske, u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno, želim sretne i blagoslovljene božićne blagdane.“

Predsjednik Hrvatskog sabora uputio je božićne čestitke nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, biskupu đakovačko-srijemskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marinu Srakiću te apostolskom nunciju msgr. Franciscu-Javieru Lozanu.
 

Author: Ured predsjednika Sabora