Hrvatska će razmotriti pomoć poplavljenima u Bosanskoj Posavini

Domaljevac-Šamac - Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je u utorak da će Hrvatska razmotriti mogućnost pružanja pomoći općinama u Bosanskoj Posavini koje su najteže stradale u nedavnim poplavama.

- Općina Domaljevac-Šamac poplavljena je 95 posto teritorijalno i 97 posto vrijednosno, odnosno poplavljene su privatne kuće i gospodarski objekti. Šteta je ogromna, tako da će biti teško to obnoviti i dati novi zamah gospodarstvu koje je bilo živnulo na području općine, rekao je Leko nakon sastanka s općinskim dužnosnicima.

- Općinskim privrednicima nije došla ni redovita potpora iz BiH, ali to je već problem u koji ja ne bih ulazio, a Hrvatska će vidjeti što može učiniti da bi se pomoglo području općine Domaljevac-Šamac, kazao je Leko, i dodao kako isto vrijedi i za susjedne općine Orašje i Odžak koje su također stradale u poplavama.

Leko je u Bosanskom Šamcu položio vijenac na grob nedavno preminulog predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, a dvodnevni posjet BiH završit će danas u Orašju sastankom s najvišim političkim čelnicima bosanskohercegovačkih Hrvata. (Hina) 

Author: Hina