Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio izaslanstvo Dječjeg sabora znanja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je izaslanstvo Dječjeg sabora znanja koje mu je uručilo priznanje "Prijatelj dječje budućnosti" proglasivši ga počasnim članom Dječjeg sabora znanja.

Predsjednik Dječjeg sabora znanja Antonio Stanešić, inače učenik petog razreda Osnovne škole "Fran Galović", te župani Dječjeg sabora znanja Dino Lenger i Adrian Cvitković na kratkoj svečanosti u Hrvatskom saboru uručili su Šeksu i prigodan dar - zviždaljku kao simbol dječje glasnosti. 

Oni su upoznali Šeksa s aktivnostima Dječjeg sabora znanja i akcijom "Borba protiv neznanja u medijima", kao i s inicijativom o zastupanju dječjih interesa u medijima. Antonio Stanešić upoznao je predsjednika Sabora i s aktivnostima vezanim za borbu za promicanje dječjih prava i u medijima i u društvu. 

Zahvalivši na daru i počasnom članstvu, predsjednik Sabora Šeks rekao je kako mu je drago da su aktivnosti Dječjeg sabora znanja podržali on i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Šeks je podržao sve aktivnosti Dječjeg sabora znanja, rekavši kako bez znanja nema budućnosti.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina