Predsjednik Sabora uputio izraze sućuti povodom smrti Dragutina Tadijanovića

Zagreb - Povodom smrti akademika Dragutina Tadijanovića, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je izraze sućuti predsjedniku HAZU akademiku Milanu Mogušu.

U brzojavu sućuti stoji: 

"S iskrenim žaljenjem i osjećajem trajnog gubitka primio sam tužnu vijest o smrti našega dragog i poštovanog Tadije. Trajno nas je napustio veliki čovjek, istinska veličina hrvatskoga pjesništva i istaknuti i najstariji član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Književna je Hrvatska njegovim ovozemaljskim odlaskom izgubila jednoga od svojih najistaknutijih i najuvaženijih predstavnika koji je, stvarajući gotovo osam desetljeća, svojim pjesmama svjedočio o društvenoj zbilji, bilježenoj kroz prizmu osobnih iskustava i nadanja.

Ljudska toplina koja krasi njegov pjesnički izričaj, njegova osobnost iz koje je izvirala ljudskost i dobrota, od danas će svima nama nepovratno nedostajati.

Ostavivši neizbrisive tragove u hrvatskoj poeziji našega doba, dragi je naš Tadija svojim životom, svojim djelom, tisućama stihova u brojnim zbirkama bio prihvaćen s ljubavlju od brojnih naraštaja ljubitelja poezije i književnosti.

U ovim žalosnim trenucima molimo Vas da primite izraze iskrene sućuti".
 

Author: Služba za odnose s javnošću