Predsjednik Sabora Vladimir Šeks uputio izraze sućuti Račanovoj obitelji i članovima SDP-a

Zagreb - U povodu smrti saborskog zastupnika Ivice Račana, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas - u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno - izraze sućuti Račanovoj obitelji te članovima SDP-a, istaknuvši kako je Račanovim odlaskom nastala velika praznina i nenadoknadiv gubitak za hrvatsku političku scenu.

U ovim teškim i žalosnim trenucima želim Vam dovoljno duhovne snage, hrabrosti i unutarnjeg mira te Vam u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno upućujem iskrene izraze sućuti", istaknuo je Šeks u brzojavu sućuti obitelji Ivice Račana. 

Također je naveo kako je "tužnu vijest o smrti Ivice Račana primio s dubokom žalošću i nevjericom" te podsjetio kako je s Račanom u posljednih 17 godina, "u svim saborskim mandatima imao veliko zadovoljstvo tijesno surađivati i zajednički raditi na rješavanju brojnih važnih pitanja"."Ostat će mi u pamćenju po svojoj principijelnosti i visokom moralnom pristupu u zastupanju svojih stajališta, kao i u svom ukupnom političkom djelovanju", naglasio je u brzojavu sućuti Šeks. 

"Njegova uloga u stvaranju neovisne i moderne hrvatske države i njegov doprinos demokratizaciji hrvatskog društva ostaju trajno zapisani u povijesti moderne hrvatske države. Kao izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru i kao hrvatski premijer, svojom je riječju i djelom dokazao svoju istinsku opredijeljenost za demokratsku Hrvatsku, zauzimajući se za pristupanje Hrvatske euroatlanskim integracijama, za sveukupni napredak Hrvatske i njezinih građana", stoji u Šeksovom brzojavu sućuti. 

U brzojavu sućuti Račanovim stranačkim kolegama, predsjednik Hrvatskog sabora je naglasio kako je smrću Ivice Račana SDP ostao bez svog utemeljitelja, bez svog reformatora, čovjeka koji je svoj radni vijek posvetio razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj, za što mu, ističe Šeks, pripadaju iznimne zasluge. 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina