Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio veleposlanika BiH Vladimira Raspudića

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Josip Leko primio je u oproštajni posjet veleposlanika Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Vladimira Raspudića.

Potpredsjednik Leko zahvalio je veleposlaniku Raspudiću na pozitivnom i dobrom angažmanu u izgradnji bilateralnih odnosa. Hrvatska je egzistencijalno vezana s Bosnom i Hercegovinom i zainteresirana za suradnju s njom te će i dalje podržavati politiku BiH vezanu uz euroatlantske integracije, kazao je. Istaknuo je da su Hrvati u BiH konstitutivan narod te da Hrvatska podržava uspostavu ravnoteže u izgradnji ravnopravnosti svih triju naroda kao i ravnopravnosti svih građana BiH. Podržao je i češću razmjenu posjeta predstavnika dviju država.

Veleposlanik Raspudić naglasio je važnost suradnje Hrvatskoga sabora i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posebice u pogledu razmjene iskustava. Suglasio se s potpredsjednikom Sabora Lekom da je važno održati i povisiti razinu gospodarskih odnosa između dviju zemalja s obzirom na predstojeće članstvo Hrvatske u EU te da je suživot građanskog i etničkog jedan od osnovnih faktora koji bi BiH omogućio ići naprijed.

Author: Ured predsjednika Sabora