Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Crne Gore Branka Lukovca

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Crne Gore Branka Lukovca koji je izrazio veliko zadovoljstvo da upravo njegovim mandatom počinje novo razdoblje u odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Veleposlanik Lukovac je izrazio želju da dobri hrvatsko-crnogorski odnosi služe kao uzor u regiji, te je naglasio da „se Crna Gora mora suočiti sa stranicama svoje nedavne povijesti“ u cilju doprinosa stvaranju pozitivnog ozračja u odnosima dviju država. Kazao je i da od predstojećeg posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa Crnoj Gori, na poziv predsjednika crnogorske Skupštine Ranka Krivokapića 19. i 20. veljače ove godine, očekuje dodatni impuls tješnjoj suradnji dvije dobrosusjedske države.

Predsjednik Sabora Šeks je izrazio iskreno zadovoljstvo što može iskazati dobrodošlicu prvom crnogorskom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj kao i predstojećim službenim posjetom Crnoj Gori i susretima s najvišim crnogorskim dužnosnicima. Ocijenio je da Izjava Vlade RH o odnosima Hrvatske i Crne Gore čini izvrstan temelj buduće suradnje, dodavši kako u Hrvatskom saboru postoji spremnost za tijesnu suradnju s crnogorskom Skupštinom i njenim odborima, kako u pogledu prijenosa iskustava iz procesa približavanja Europskoj uniji i NATO-u, tako i u pogledu intenziviranja gospodarskih odnosa.
 

Author: Ured predsjednika Sabora