Vladimir Šeks doputovao u službeni posjet Crnoj Gori

Podgorica - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks doputovao je danas u Podgoricu na poziv predsjednika crnogorske Skupštine Ranka Krivokapića u prvi službeni posjet Republici Crnoj Gori otkad je Podgorica proglasila neovisnost i postala samostalna.

Prvoga dana posjeta Šeks će u Podgorici sa svojim domaćinom razgovarati o ukupnim bilateralnim odnosima, te posebno o mogućnostima daljnjeg razvijanja parlamentarne suradnje, prije svega u pogledu približavanja Europskoj uniji i NATO-u, budući da je priključenje euroatlantskim integracijama prioritetan vanjskopolitički cilj i Zagreba i Podgorice. Kako se očekuje, poseban naglasak u razgovorima bit će stavljen na gospodarsku suradnju za čije produbljenje su snažno zainteresirane obje strane. Gospodarska razmjena između Hrvatske i Crne Gore iznosi samo 28,5 milijuna eura.

Istoga dana Šeks će se sastati i sa crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem te s ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom. 

Predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa u utorak će, drugog i završnog dana posjeta, u Cetinju primiti predsjednik Republike Crne Gore Filip Vujanović, nakon čega će se Šeks u Kotoru susresti s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori. Osim u Kotoru, Hrvati u Crnoj Gori sudjeluju u lokalnoj vlasti još i u Tivtu. (HS/Hina)
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina