Luka Bebić primio u radni posjet slovenskog veleposlanika Orožena Adamiča

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u radni posjet veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Milana Orožena Adamiča s kojim je razgovarao o suradnji hrvatskog i slovenskog parlamenta. 

Veleposlanik je predsjedniku Sabora uručio program susreta odgovarajućih odbora nacionalnih parlamenata država članica Europske unije s odborima Europskog parlamenta i odborima država kandidatkinja tijekom slovenskog predsjedanja Europskom unijom.

Predsjednik Sabora Bebić je istaknuo kako bi parlamenti trebali imati aktivniju ulogu u razvijanju dobrosusjedskih odnosa jer je, s jedne strane, u njihovom sastavu izražena volja naroda, a s druge strane parlamenti na taj način mogu doći i do važnih vlastitih prosudbi u pojedinim pitanjima. U vezi s tim naglasio je kako nikakva dnevna politika ne može izmijeniti činjenicu da su Slovenija i Hrvatska susjedne i prijateljske zemlje.

Slovenski je veleposlanik kazao da Hrvatska i njezin politički i gospodarski napredak imaju ključnu ulogu za područje cijele jugoistočne Europe, te je suradnja neizbježna. U tom smislu obostrano je izražena snažna podrška tješnjoj suradnji pojedinih parlamentarnih odbora, među ostalim, i u okviru spomenutog programa susreta parlamentarnih odbora za vrijeme slovenskog predsjedanja Europskom unijom.

Author: Ured predsjednika Sabora